Åtte steder å besøke i Buenos Aires


Her er åtte viktige steder å besøke i Buenos Aires!

Casa Rosada
Casa Rosada, som betyr Det rosa huset, heter offisielt Casa de Gobierno, Regjeringshuset. Det ligger på østsiden av byens hjerte Plaza de Mayo og er sete for den utøvende delen av Argentinas styresmakter, som har holdt til på dette stedet siden byens spede begynnelse. Selve bygningen er fra 1873. Balkongen her er blitt verdenskjent for scenen i filmen ”Evita”, der ”Don’t Cry For Me Argentina” blir fremført av Madonna, men virkelighetens Evita har også holdt taler herfra. Her ligger også Museo de Casa Rosada, et museum som tar for seg Argentinas politiske historie.
Museet har åpent kl. 1000 til 1800 mandag til fredag, og fra kl. 1400 til 1800 på søndager. Gratis adgang, men du må ha med deg pass for å slippe inn.

Cabildo
Rådhuset Cabildo ble bygd av spanjolene som et administrativt senter i 1748, og har hatt en sentral rolle i de fleste viktige begivenheter i Buenos Aires siden, ikke minst i selvstendighetsrevolusjonen i 1810. I dag huser bygningen Nasjonalhistorisk museum. Cabildo ligger på Calle Bolivar og har åpningstider fra kl. 1130 til 1800 på onsdag til fredag, og fra kl. 1400 til 1800 i helgene.
Teatro Colón
Dette er et av verdens mest berømte operahus, og det har 100-årsjubileum i 2008. Det er bygd etter modell av de klassiske renessansebyggene, og den store kuppelen er dekorert med fresker av kunstneren Raul Soldi. Operahuset ligger i Avenida Liberdad og har tre guidede omvisninger på engelsk daglig, kl. 11, 13 og 15.

Museo Evita
Argentinas mest berømte og myteomspunne person (etter Maradona?) er presidentfruen/skuespillerinnen/helgenen Maria Eva Duarte Peron, mer kjent som Evita. Fascinasjonen for denne kvinnen har ført til både filmer og musicaler, både Faye Dunaway og Madonna har fremstilt henne på film, og de aller fleste har hørt klassikeren ”Don’t Cry For Me Argentina”. Museet åpnet i 2002 på 50-årsjubileet for hennes altfor tidlige død, og tar for seg hele Evitas liv i bilder, klær og personlige gjenstander. Museet ligger i Calle Lafinur 2988 og har åpent tirsdag til søndag fra kl. 1400 til 1930.

Recoleta kirkegård
Etter å ha vært på Evita-museet er det kanskje naturlig å besøke Argentinas førstedame på hennes siste hvilested. Hun døde av kreft i en alder av 33 år, og regnes som en helgen over hele landet. Graven hennes er forholdsvis enkel sammenlignet med de overdådige kryptene til de mange andre kjente og velstående som er begravet rundt henne. Kirkegården ligger i Calle Junin og har selvsagt gratis adgang. Åpent daglig fra kl. 0800 til 1800. Gratis adgang, men en frivillig donasjon forventes.Les mer her .

Museo Nacional de Bellas Artes
I en imponerende rød steinbygning i Recoleta finner du Argentinas nasjonale kunstmuseum , som viser kunstverk av både internasjonale kunstnere som Renoir og Rothko i tillegg til hjemlige helter som Lucio Fontana. Tidsmessig går samlingen helt tilbake til 1300-tallet, og et besøk her vil kunne ta hele dagen hvis du akter å se alt. Museet ligger i Av. Del Liberador 1473 i Recoleta. Åpent fra kl. 1230 til 1930 tirsdag til fredag, og fra kl. 0930 til 1930 i helgene. Gratis adgang.

Calle Caminito
I det gamle havnestrøket La Boca ligger en av Buenos Aires mest sjarmerende gater, Calle Caminito. De vindskakke trehusene her er malt i livlige, skarpe farger, og tradisjonen stammer visstnok fra de italienske bryggesjauerne som bodde her, som tok med seg restemaling hjem fra havnen. I dag er dette et lystig strøk som fylles med gateartister og musikanter på kveldstid, og turister kan oppleve å bli dratt med på en spontan tango på gatehjørnet. Men vær forsiktig, det er også nok av lommetyver og småkjeltringer her.

Plaza Dorrego
Midt i San Telmo, Buenos Aires eldste bydel, ligger Plaza Dorrego omgitt av trange brosteinsgater og gamle bygninger. Dette regnes som det kunstneriske sentrum i byen og er et flott område å rusle rundt i, blant koselige fortauskafeer, gallerier og antikvitetsbutikker. Sørg for å komme hit en søndag, da arrangeres alltid loppemarked, og det danses tango til levende musikk på hvert et hjørne.